Üst Menu

User menu

Biyometrik Sistemler LAB.

Biyometrik sistemler laboratuvarı kimliklendirme ve tanıma uygulamalarının geliştirilmesinde insana ait özellik ve davranışların kullanılması ve daha güvenli kimliklendirme/yetkilendirme sistemlerinin incelenmesi ve geliştirilmesi amacıyla kurulmuştur. Bu amaçla laboratuvarımızda lisanlı ve açık kaynak olarak kullanılan birçok yazılım laboratuvarımız bünyesinde bulunmaktadır.

1- Laboratuvarın Kullanılacağı Dersler

ABM304- Kimliklendirme Yöntemleri ve Biyometri dersi ihtiyaç duyulan diğer derslerde kullanılmaktadır.

2- Laboratuvar Özellikleri

Laboratuvarda örnek uygulamaların gerçekleştirilebileceği iris, parmak izi, yüz ve ses tanıma cihazları ve yazılımları bulunmaktadır. Laboratuvar geniş yerleşimiyle tüm cihazların eşzamanlı olarak kullanılabilmesine olanak sağlamaktadır. Her cihaz grubu için farklı çalışma masaları oluşturularak karışıklıkların önlenmesi sağlanmıştır. Ders anlatımlarında kolaylık sağlaması açısından yansıtma sistemlerinden yararlanılarak öğrencilerin daha kolay derse adapte olmaları sağlanmıştır.

3- Laboratuvarda Kullanılan Sistemler

Parmak İzi Okuyucu Sistemleri

Eğitim Amaçlı Öğrencilerin İnceleyip Geliştirebileceği SDK’ları

Yüz Tanıma Sistemleri