Üst Menu

User menu

Genel Bilgi

Fırat Üniversitesi Adli Bilişim Mühendisliği bölümü 252 Lisans, 9 Yüksek Lisans öğrencisi ile eğitim öğretimini sürdürmektedir. Lisans öğrencileri 4. sınıf eğitimine devam etmektedir ve önümüzdeki yıl mezun verilecektir. Bölüm öğrenci alımına başladığından beri kontenjanları tam dolmaktadır. Puan ve sıralama olarak mühendislik bölümleri içerisinde üst sıralarda bulunmaktadır.

Bölümümüzde 4 Yardımcı Doçent ve 4 adet araştırma görevlisi olmak üzere toplam 8 öğretim elemanı ile eğitim öğretim sürdürmektedir.

Bölümümüz bünyesinde 8 adet laboratuvar bulunmaktadır. Öğrencilerimizin uygulamalı eğitimlerini tamamlamaları ve iş hayatında kullanacakları içeriklere ulaşabilmeleri için aşağıda isimleri belirtilen laboratuvarlar bölümümüz bünyesinde oluşturulmuş ve içerikleriyle ilgili çalışmalar devam etmektedir. Laboratuvarlarımız ile ilgili içeriğe aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

1- SİBER GÜVENLİK LAB.

2- ADLİ BİLİŞİM YAZILIMLARI LAB.

3- ADLİ BİLİŞİM DONANIMLARI LAB.

4- AĞ ve SİSTEM LAB.

5- BİYOMETRİK SİSTEMLER LAB.

6- SES ve GÖRÜNTÜ İNCELEME LAB.

7- MOBİL CİHAZ İNCELEME LAB.

8- VERİ KURTARMA LAB.

Öğrencilerin öğrenimleri esnasındaki kazanımlarının, laboratuar uygulamaları ve gerçek iş yeri uygulamaları ile pekiştirilmesi için yapılan bir eğitimi tamamlama faaliyeti olarak staj yapmaları gerekmektedir. Staj uygulamalarında mesleki alan dışında, iş yeri görgüsü - disiplini v.b. kazanımların da elde edilmesi beklenmektedir. Öğrenciler, teknolojik gelişmeleri tanımaları, uygulama becerilerini geliştirmeleri ve yönetim deneyimini kazanmaları amacıyla, uygun görülen birimlerde staj yapma zorunlulukları ve bu stajlara ilaveten 7. Yarıyıl süresince işyeri eğitimi tamamlamaları gerekmektedir.